1. Mag ik als christen naar niet-christelijke muziek luisteren?

  Als je je deze vraag stelt, dan toon je dat je zoekt naar de wil van God voor je leven. Dat is mooi!

  Over sommige dingen is de Bijbel heel duidelijk: Stelen, liegen, echtbreken, doden,… is volgens de tien geboden verboden. Maar jammer genoeg staat er niets over muziek beluisteren. Wel vinden we in het nieuwe testament aanwijzingen die ons richtlijnen kunnen geven. In 1 Korinthe 6:12 staat hiervoor een goed vers: “U zegt: ‘Alles is mij toegestaan.’ Maar niet alles is goed voor u. Zeker, alles is mij toegestaan, maar ik mag me door niets laten beheersen.”

  Het is niet “verboden”, om naar niet-christelijke muziek te luisteren, maar de vraag is of het goed is. Je kan jezelf eens de volgende vragen stellen:

  – Waarom stel je die vraag? Voel je je misschien niet goed als je naar die muziek luistert? Dan zou dit gevoel van God kunnen zijn die via je geweten spreekt.

  – Wat doet die muziek met je? Brengt het slechte gedachten of gevoelens met zich mee? Reden genoeg om er niet naar te luisteren, want dan is het niet goed voor je.

  – Wordt het gewoon eens op de radio gedraaid, of ben je een echte fan die elke nieuwe cd koopt? Dan zou je er over na kunnen denken waarvoor je je geld (en je hart) geeft.

  – Leid de tekst je af van wat goed is volgens de Bijbel? Maak dan goede keuzes.

  – Kijk je ook naar de clips? God geeft ons de opdracht om onszelf te beschermen door erop te letten wat we via onze ogen binnenkrijgen.